8 meest populaire gratis Apps voor zzp’ers

8 meest populaire gratis Apps voor zzp’ers

april 26, 2018

1.     Evernote – Bijhouden van aantekeningen / voorbereiden van presentaties.
Wil je notities bijhouden, een presentatie maken en delen, key notes maken, foto’s of to do-lijsten maken. Evernote bewaard al je belangrijke hersenspinsels en informatie en jij kan ze op een gemakkelijke manier ook ordenen. Er is ook een desktopversie waarmee je mobile app synchroniseert, dus kun je gewoon op je laptop of desktop verder werken. Uitwisselen van bestanden met iemand anders die Evernote heeft is ook enorm handig. Daarnaast is er ook een opname functie, waarmee je gewoonweg je eigen idee inspreekt

2.    Documents by Readdle – Beheren van documenten
Documents is een documenten-viewer. Je kunt aantekeningen maken in een pfd-file, youtube (movie)clips downloaden zodat je ze offline kan kijken, en de app synchroniseerd met allerlei andere grote online opslagdiensten zoals Dropbox, Google Drive, Sharepoint etc, zodat je in staat bent al je documenten (offline) te beheren.

3.     Slack – Communciatieplaftform
Slack brengt alle communicatie binnen een (project)team samen. Zo heb je een gedeelde workspace, snelle communicatie en een minder volle emailbox. Je kunt direct messages zenden, je kunt groepen (bijvoorbeeld per project of onderwerp) aanmaken en zelfs documenten meesturen ter check. Slack integreert berichten van externe systemen die door teams worden gebruikt (inclusief diensten zoals Twitter, Google Docs / Drive, Dropbox, Zendesk, GitHub, MailChimp en nog veel meer) om binnen Slack dé plek te creëren waar alles samenkomt met één zoekvak voor al deze tools. Op je mobile kun je notificaties aan en uitzetten welke ook zichtbaar zijn voor de rest van de groep. Zo weten zij of je wel of niet zal gaan reageren. Je kunt ook je klanten uitnodigen deel te nemen!

4.     Trello – Samenwerkingsplatform
Trello is een software tool dat gebruikmaakt van kaarten voor projecten en kaarten voor taken om een efficiënt samenwerkingsplatform te creëren. Trello biedt een API-gedeelte voor ontwikkelaars, waar gebruikers met coderingsmogelijkheden apps en plug-ins kunnen ontwikkelen. Als een projectmanagement- en samenwerkingssysteem stelt Trello leden in staat om een project of een taak in realtime te bespreken. Het houdt iedereen op de hoogte via taaktoewijzingen, activiteitenlogboek en e-mailmeldingen. Leden kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan een bord waarop ze kunnen stemmen over de ideeën in de kaarten.

5.     ParkMobile  vs Yellowbrick– Parkeerapps
Zakelijk gezien kan het zijn dat je veel onderweg bent. Ook op Strijp-S is het mogelijk met een parkeerapp te betalen. Dat scheelt je weer een wandeling naar de geldautomaat. Daarbij kan het handig zijn, als je er werkt en na een uurtje weer door moet, je bolide even te stallen op een van de parkeerplekken aan de straat.
Parkmobile is relatief voordelig. Yellowbrick is iets duurder, maar als je ANWB-lid bent is inschrijven gratis en betaal je iets minder per parkeeractie. Beide apps zijn beschikbaar voor Iphone, Android en Windows Mobile.
De apps zijn bijna identiek aan elkaar. Ze zijn gemakkelijk is gebruik, tonen je bij openen een overzicht  van parkeerlocaties in de buurt en met een druk op de knop start of stop je het parkeerproces.  Betalen gaat maandelijks via credit card of automatische incasso.

Voor deze apps kun je ook abonnementen afnemen indien je regelmatig parkeert via een app.

6.     Buffer – Social Media Manager
Als zzp-er is aanwezig zijn op Social Media zeer gewenst. Als zzp-er ben je nogal een alles-in-1….boekhouder, sales, marketing, ondernemer, directeur, probleemoplosser, en ga zo maar door. Om je qua exposure online te ondersteunen kun je een mooie app als Buffer gebruiken. Met deze app manage je al je social media op 1 plek, met 1 inlog. Je kunt je post inplannen en bijhouden hoe je posts ‘scoren’. Buffer werkt met Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn en Google+.

7.     Dunno – alleen iOS – informatie generatie
Dunno is slang voor I don’t know. De app kan je voorzien van informatie over een onderwerp waarvan jij niks weet, waar je zelf geen zoek-tijd aan hoeft te besteden. In de app noteer je een ‘brainslap’, een onderwerp waarover je informatie wil hebben. Dit kan iets zijn van je eigen interesse of te maken hebben met je volgende zakelijke gesprek. De app activeer je en gaat op zoek naar all info die er is over en rondom dat onderwerp. Ondertussen hoef je niet naar je scherm te turen, maar leg je juist even je toestel weg. Voor je het weet heeft Dunno de meest gevarieerde en actuele info verzameld die op het web te vinden is over je onderwerp: even doornemen en je bent klaar voor je meeting!

8.     Forest – Time management (gratis/free Android)
En dan de laatste en wellicht wel de meest belangrijke. Forest is een app die ervoor zorgt dat je je toestel even niet gebruikt en je je juist gaat focussen op de meer belangrijke zaken van dat moment. Stel je moet een document uitwerken, stukken doornemen, je zit in een brainstorm, je wil je concentreren, focussen, je hebt een heerlijke lunch met mensen en wil er echt ‘bij zijn’, je wil even loskomen van alles. Dát zijn de momenten dat je deze app gaat activeren. Je voert de tijd in dat je niet op je toestel actief wil zijn en visueel plant de app een zaadje om een ‘boom’ te laten groeien. Kijk je voor je ingevoerde tijd toch op je toestel, dan gaat je boom dood. Hou je het vol, dan heb je een mooie boom. De app stimuleert het groeien van een geheel bos. Daarnaast werkt de organisatie ook samen met real-tree-planting organisaties; om meer echte bomen te planten op de aarde. Nog een mooi extratje!

You might also like this

Ander nieuws over onze leden