FBA PRIKKELSESSIE: IS DE NEDERLANDSE MARKT EINDELIJK KLAAR VOOR HYBRIDE ORGANISATIES?

FBA PRIKKELSESSIE: IS DE NEDERLANDSE MARKT EINDELIJK KLAAR VOOR HYBRIDE ORGANISATIES?

augustus 24, 2015

Paul Bessems over Hybride organiseren

“Vandaag ga ik proberen om 3 boeken samen te vatten in een uurtje tijd.” Zo begint Paul zijn introductie over Hybride organiseren. Een term die de afgelopen tijd vaker voorbijkomt, en waar we eigenlijk nog niet zo veel over weten.

“Een recessie is niets nieuws. We hebben al eerder crisistijden mee gemaakt in het verleden. Echter zijn dat altijd perioden geweest van enkele maanden. Door staatsleningen en andere financiële oplossingen hebben we ons daar elke keer uit kunnen werken. Helaas gold dit niet in 2008, toen het voor banken niet langer mogelijk was om nog meer geld uit te lenen aan de overheid. Een jarenlange economische crisis was het gevolg. Ondertussen groeien onze kosten, maar onze productiviteit groeit niet mee”.

Paul vergelijkt het met een auto die elk jaar voor onderhoud naar de garage moet. “Het systeem verouderd steeds meer, maar tegelijkertijd stijgen onze behoeften ten opzichte van het product, zodat de auto steeds langer in de garage moet staan. Tijd voor een nieuw systeem dus!

Het ‘key-word’ is productiviteit. “Productiviteit is een combinatie van output en input. We kunnen bijvoorbeeld het aantal producten binnen een bepaald tijdsbestek verhogen. Dan is de productiviteit wel verhoogd, maar dan zitten we met te veel producten die we met z’n allen niet kunnen consumeren. Wat ook kan is proberen het aantal gewenste producten te maken in de helft van de tijd, en daarmee zogenaamde ‘surplustijd’ creëren.

Surplustijd is niets anders dan ‘eerder klaar zijn met je taken’. Stel, je hebt een to-do lijst voor je werkdag, maar die heb je om 12:00 uur al afgerond. Dan kun je taken gaan verzinnen om tot 17:00 uur bezig te blijven, maar dat is niet echt productief. Beter kun je je middag besteden aan vrije (creatieve) tijd. We kunnen onze eigen projecten opzetten, mantelzorg op ons nemen of de kinderen eerder ophalen bij de opvang. Dat is pas productief! Je werk is af, je hebt tijd voor jezelf en kan kosten besparen!”

“In de zoektocht naar nieuwe organisatorische oplossingen zouden we de oude systemen helemaal los moeten laten”, vindt Paul. “Pas dan kunnen we ons richten op nieuwe, creatieve oplossingen die wel bij onze moderne behoeften passen. We gaan accepteren dat er een verandering komt, en met deze acceptatie komt rust zodat we na kunnen denken.”

Maar waarover zouden we moeten nadenken? Paul geeft ons een aantal vragen, waarvan de belangrijkste zijn:

– Wie zijn we en hoe verhouden we tot onze samenleving?

– Hoe organiseren we een betere welvaart?

“Wanneer wij iets willen bereiken, hebben we twee keuzes: of we doen het zelf, of we huren iemand in. Ik wil daar graag een derde keuze aan toevoegen: hybride organiseren. Hybride organiseren is gebaseerd op twee principes: schaalbaarheid en flexibiliteit. Schaalbaarheid betekent dat je kan ‘upscalen’ en ‘downscalen’ aan de hand van de omvang van het project. Het principe van flexibiliteit houdt in dat elk individu binnen de groep (persoon of bedrijf) zelfstandig kan ondernemen. We leggen continu verbindingen tussen partijen.” Paul noemt het ‘linkjes’ die we aan en uit kunnen zetten.

Paul hoopt op een nieuw samenlevingssysteem in de nabije toekomst. Eentje waarbij we data met elkaar kunnen delen via een algemeen systeem. Vanuit daar kunnen we onze linkjes en verbindingen met elkaar leggen. Zo brengen we vraag en aanbod dichter bij elkaar, met enorm veel winst op het gebied van effectiviteit en vooral productiviteit.

Al met al een ingewikkeld onderwerp wat ons in anderhalf uur simpel uitgelegd is. Hoe dit vorm zal krijgen in de toekomst kunnen we nog niet met zekerheid zeggen, maar wat we wel weten is dat we een enorm goed begin gemaakt hebben met onze coöperatie. Samen staan we als individu sterk.

 

41_Prikkelsessie_03 41_Prikkelsessie_04 41_Prikkelsessie_05 41_Prikkelsessie_06 41_Prikkelsessie_01 41_Prikkelsessie_02


You might also like this

Ander nieuws over onze leden