Found IT

Found IT

mei 21, 2014

Het is half acht. In de keuken van Founded By All worden drie Big Americans in acht stukken gesneden. Nadat de honger gestild is, stroomt de presentatie-kubus vol met enthousiaste FBA-leden. Om acht uur heet lid Dirk van den Heuvel iedereen welkom bij onze eigen pitch-avond met de naam Found It. Het doel van deze avond is om meer kruisbestuiving tussen de leden tot stand te brengen. Hoe? Door iedereen die wil een podium te geven om een inspirerend onderwerp of project in vijf minuten te presenteren. Tijdens deze Found It grijpen vijf ondernemers die kans.

Presentatie No. 1: DIRK VAN DEN HEUVEL Dirk is creatief conceptontwikkelaar met een voorliefde voor grafisch ontwerp en fotografie. Tijdens zijn presentatie laat hij in een filmpje zien hoe hij producten van productontwerper Maarten Baptist fotografeert. Enigszins onconventioneel, maar dat maakt zijn werk ook anders dan van andere fotografie. Het concept dat Dirk heeft ontwikkeld bestempelt hij als ‘niet-afleidende context’: door met parameters als licht te spelen, ontstaat een sferisch beeld waarbij het product centraal staat en de omgeving een ondergeschikte rol krijgt.

Presentatie No. 2: DAPHNE D’ACHARD “Hi, I am Benjamin Caffery. I’m the creative director from Pierson, William and partners.” Met deze woorden, in een vet Amerikaans accent, start Daphne haar pitch met een nog vettere knipoog. Ze neemt de reclame-industrie op de hak, Mad Men-style. Compleet in yuppen-pak en met geschminkte baard. Haar alter ego Benjamin probeert de zes onderdelen van haar modern advertising-model onderuit te halen, maar is niet erg overtuigend. En dat ondanks zijn ‘ijzersterke’ slotpleidooi: “Advertising has been working for 40 years, so why change it?”

Presentatie No. 3: JUDITH MUIJTJENS Interieurarchitecte Judith wil haar vijf minuten gebruiken om zichzelf als – relatief – nieuw lid voor te stellen. Volgens Judith verwonderen mensen zich er vaak over hoe fijn verblijven in een ruimte wordt, als er aandacht aan het interieur is besteed. Deze visie komt ook terug in haar bedrijfsnaam, Wonderful Day Design. Ze wil dat iedereen een wonderful day beleeft in de door Judith ontworpen ruimtes. Enkele projecten: Catalyst op het TU-terrein, Philips IP&S op de High Tech Campus Eindhoven, Faculteit ICT van Zuyd Hogelschool en Hotelschool Maastricht.

Presentatie No. 4: RONALD SWINKELS De op-een-na-laatste pitch wordt verzorgd door architect Ronald Swinkels. Ronalds visie op architectuur richt zich met name op het ongoing process. Continue ontwikkeling in de architectuur, onder andere sociale ontwikkelingen, zorgen doorlopend voor veranderingen. Trends van nu zijn maatschappelijke ontwikkelingen en duurzaamheid. Zo heeft Ronald onder andere een woning van gips laten maken, iets waar weinig andere architecten hun vingers aan durven branden.

Presentatie No. 5: RALF FLEUREN Ralf is bijna een jaar lid bij Founded By All. Hij gebruikt zijn tijd om een nieuw idee voor een creatieve sessie te pitchen: Bliqsem. Bliqsem is een korte, creatieve sessie, waarin deelnemers samen met andere ondernemers een flinke stap vooruit kunnen nemen. Deze dienst is ontsproten uit Ralf zijn ambitie: “Kennis en vaardigheden vertalen in producten en diensten waar ik als ondernemer voor kan gaan.” Ralf presenteert zijn Bliqsem-concept niet alleen om zijn ambitie te delen, maar vooral ook om feedback te krijgen.

Found-It is een avondvullend evenement, waarvan de inhoud wisselt en wisselbaar is. Met als doel creativiteit, ondernemerschap, samenwerking en cohesie stimuleren. Elk Founded By All lid krijgt vijf minuten om zijn of haar verhaal te vertellen en een idee te pitchen. Om het tempo en de beleving van de avond jong en frits te houden worden de pitchers afgewisseld met energieke muziek. De avond is vooral bedoeld om elkaar beter te leren kennen, zodat er sneller aan elkaar gedacht wordt én om later te kunnen zeggen: ik was erbij en heb aan de voet gestaan van the next big thing.


You might also like this

Ander nieuws over onze leden