‘Hier leerde ik wat ondernemen is’

‘Hier leerde ik wat ondernemen is’

december 13, 2016

judith muiltjes Wonderful Day DesignFounded By All is hard aan het groeien, maar er zijn ook leden die vertrekken. Jammer? Uiteraard, maar het betekent ook dat deze leden gegroeid zijn en klaar zijn voor iets nieuws; precies wat FBA als incubator wil bereiken. Architect Judith Muijtjens over haar ervaringen bij Founded By All en haar toekomstplannen.

“Hoe ik ondernemer moet zijn, dat is wel een van de belangrijkste dingen die ik bij Founded By All geleerd heb.” Als ervaren (interieur)architect werd Judith in 2014 lid van de coöperatie. Daarvoor timmerde ze al jaren aan de weg met interieurontwerpen voor kantoren en onderwijsinstellingen. “Na mijn studie TU/e Architectuur kwam ik er al snel achter dat je als architect vaak ver af staat van de personen die de gebouwen daadwerkelijk gebruiken. Ik wilde juist wel met deze gebruikers in contact komen en ging me vanaf dat moment meer richten op de afwerking en het interieurontwerp van de gebouwen die mijn collega architecten ontwierpen. Zo heb ik in 2007 mijn eerste interieurontwerp voor het stadskantoor van de Gemeente Veenendaal ontworpen en daarna volgden er meer opdrachten. In 2013 was het tijd voor iets nieuws en heb ik mijn eigen architectenbureau opgericht: Wonderful Day Design. Deze naam staat voor waar ik in geloof:

‘Ik ben ervan overtuigd dat door aandacht te geven aan het interieurontwerp van gebouwen, mensen een prettigere dag hebben dan wanneer deze aandacht ontbreekt.’

“Founded By All is de plek geweest waar ik heb ontdekt wat het is om ondernemer te zijn. In mijn vak was ik destijds geen starter, maar als ondernemer des te meer. Door samen met andere ondernemers deze groei door te maken en te zien hoe iedereen het op zijn eigen manier aanpakt, ontwikkelde ik mijn identiteit als ondernemer. Maar ook het sociale aspect, het delen van elkaars teleurstellingen en elkaars successen is wat deze plek bijzonder maakt.”

Hoewel de incubatorperiode voor Judith nog niet voorbij was, besloot zij om te verhuizen naar een andere locatie op Strijp S waar meer ondernemers uit haar vakgebied zitten.
“Ik voel dat het voor mij tijd is om vakinhoudelijk en professioneel te groeien. Ik heb nu een ‘echt’ eigen kantoor. Daar ben ik wel trots op. Toen ik in 2013 startte vanaf mijn zolderkamer had ik niet kunnen voorspellen dat mijn groei als ondernemer zo snel en positief zou verlopen. In mijn nieuwe kantoor staat nog een leeg bureau, misschien dat ik in de toekomst toch eens ga nadenken over personeel en verdere groei. Wie weet…”


You might also like this

Ander nieuws over onze leden