Hoe gelukkig ben jij?

Hoe gelukkig ben jij?

maart 22, 2018

Vandaag reed ik langs een sandwichbord (kartonnen lantaarnpaal bord) met hierop de aankondiging dat het deze week Dutch Happiness Week is. Toeval bestaat niet: ik draaide net Radio Veronica uit waarop ik een columniste hoorde die sprak over ‘blij zijn’. Of je nu op de bank met een zak chips zit of uit een vliegtuig springt; doe gewoon waar je blij van wordt.

Ook die DHW predikt voor Gelukkige blije mensen. Die zijn ‘actiever, creatiever, minder vatbaar voor ziektes, energierijker en participeren meer dan minder gelukkige mensen’.

Niet voor niets is 20 maart door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘Internationale Dag van het Geluk’ en nemen instellingen als het Sociaal Cultureel Planbureau geluk op als indicator in hun publicaties. En Nederland staat op #6 van gelukkigste landen ter wereld. 88% van de Nederlanders voelt zich gelukkig.

Ik vroeg me direct af of je als eigen ondernemer gelukkiger bent dan iemand in loondienst. Als ik voor mezelf spreek kan ik zeggen dat ik veel gelukkiger ben dan toen ik in loondienst werkte:

  • Ik deel mijn eigen tijd in
  • Ik werk aan mijn passie
  • Mijn doel is met minimale uren zoveel mogelijk geld verdienen om mijn droom van meer een reizend leven waar te kunnen maken
  • Ik kan mijn eigen klanten uitkiezen
  • Ik kan werken in de omgeving die ik wil, met de mensen die ik wil

En die laatste is interessant: Blijkbaar wordt 10% van je geluk bepaald door je omgeving en 90% door hoe je hiermee omgaat. Ik werk nu bijna een jaar vanuit mijn kantoor in Founded by All, de deuren staan hier open, je kan samen lunchen, je kan elkaar helpen en het kan ook allemaal niet. In die zin is het vrijheid = blijheid. Het gemak van samenwerken, het gevoel van collega’s en gelijkgestemde ondernemers. Die omgeving hebben we zelf gekozen en we kiezen ook zelf hoe we hiermee omgaan. Deze flexibiliteit, waarin veel mogelijkheden zijn laten mij geen gelukkiger mens voelen. En dan heb ik het niet eens over alle uren die ik buiten dit kantoor besteed 🙂

Ik daag je uit er eens bij stil te staan, juist deze week: Hoe gelukkig ben jij? En wat bepaalt dat?


You might also like this

Ander nieuws over onze leden