Testfase bewegwijzering strijp-s

Testfase bewegwijzering strijp-s

juni 25, 2014

Afgelopen weekend zijn de eerste test-borden voor de bewegwijzering op Strijp-S geplaatst. Het begon vorig jaar, toen 6 ondernemers binnen Founded By All (toen nog Little Mountain) uitgenodigd werden om deel te nemen aan een pitch. Deze kans is met beide handen aangegrepen door een sterke visie te presenteren voor de signing op Strijp-S. Een lange-termijn-visie die past bij de toekomstige ontwikkelingen van het gebied. Binnen deze visie en gedachtengoed heeft het huidig ontwerp zijn oorsprong gevonden.

Het ontwerp sluit aan bij de industriële uitstraling van Strijp-S, het is speels en functioneel. Gekeken is naar de historie en toekomstontwikkeling van Strijp-S om zodoende een duurzame invulling voor de signing te geven. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de specifieke vormen in het gebied. Uitgangspunt voor de borden is een vormtaal met een industrieel en eigentijds uiterlijk met een knipoog naar het verleden die de beleving van het gebied Strijp-S zal versterken. Daarnaast zullen de „Frames” om de borden de herkenbaarheid ervan bevorderen.

Er is besloten om in eerste instantie met de analoge borden de test op te zetten. Hierdoor kan op dit moment aan de belangrijkste vraag beantwoord worden: het begeleiden van mensen binnen Strijp-S.

In het ontwerp is uiteraard wel rekening gehouden met de toekomst, waarbij mogelijkheden voor implementatie van diverse technologische toepassingen meegenomen zijn.

Het ontwerp team bestaande uit; Ronald Swinkels (architect), Dirk van den Heuvel (grafisch vormgever), Maarten Hendriks (Industrieel ontwerper) en Fiona van de Geijn (Industrieel ontwerpster) hebben samengewerkt om de visie en concept te vertalen in het uiteindelijke ontwerp.

Voor de testfase heeft Best Image 2 P-routeborden, 2 wandel borden en 3 straatnaamborden geplaatst, waarmee we de uitstraling, tektoniek, functionaliteit en relatie tot de openbare ruimte willen testen.

De ontwerpers van Founded By All staan altijd open voor bevindingen en feedback. Wij zullen ons uiterste best doen om op een passende manier iedereen de juiste richting in te wijzen!

Meer informatie over de Strijp-S signing: Fiona van de Geijn, +31 6 16058378  of info@de-factorij.nl.


You might also like this

Ander nieuws over onze leden