VIRTUELE KRACHTENBUNDELING BIJ FOUNDED BY ALL

VIRTUELE KRACHTENBUNDELING BIJ FOUNDED BY ALL

april 10, 2015

De opkomst van virtual reality is niet meer te stuiten. Sinds Mathijs van Nieuwkerk in DWDD bang werd in een virtuele rollercoaster met de Oculus Rift VR bril is de virtuele achtbaan doorgegaan. Google komt metCardboard,  Samsung met de Gear VR, Microsoft met de Hololens, HTC met de Valve en ga zo maar door.

Ook binnen Founded by All is deze digitale wervelstorm binnengekomen bij en met Moodbuilders, Studio Sjoucke, Wonderful Design en VRmaster. En geheel volgens coöperatieve gedachte zijn de krachten gebundeld om deel te nemen aan de bouwbeurs.

Patricia Vernooij van Idea Concepts en Design werd ingezet om de stand te ontwerpen en de graphics te realiseren.

En binnen Founded by All kan het gehele bouwproces van concept tot realisatie ondersteund worden met virtual reality. Studio Sjoucke kan concepten omzetten in realistische beelden en zoals hieronder te zien is, kunnen zo CAD modellen in de werkelijke wereld bekeken worden.

Tim van der Grinten (MoodBuilders) gebruikt de Oculus Rift in het ontwerpproces en kan zo bewoners en gebruikers laten rondlopen en kijken in het nieuwe gebouw of woning.

Judith Muijtjens van  Wonderful Day Design bedenkt en realiseert de inrichting en toont dit in het VR portfolio op vrapp.co/wdd.

Dankzij het VRapp.co platform van VRmaster kunnen gebruikers eenvoudig eigen virtuele omgevingen creëren. Daarnaast was er een speciale beurs VR-bril gemaakt, zodat de mogelijkheden van virtual reality en de bouw nog beter gedeeld konden worden.

Deze virtuele krachtenbundeling smaakte naar meer en de komende tijd zullen er, binnen Founded by All, meer projecten worden gerealiseerd met virtual reality.

34_Virtueel_02 34_Virtueel_03 34_Virtueel_04


You might also like this

Ander nieuws over onze leden