Waarom werken op Strijp-S

Waarom werken op Strijp-S

juli 18, 2018

Op 14 mei publiceerde de website Style Today een artikel over dé hotspots van Eindhoven. https://www.styletoday.nl/lifestyle/hotspots-2/city-guide-hier-moet-eindhoven/ In het magische rijtje van 5 stond Strijp-S!! Ben jij er al ooit geweest? Het is een absolute aanrader en een van de redenen waarom ik zo graag op Strijp-S werk. Het klokgebouw is een opvallend gebouw op Strijp-S, en laten wij als Founded bij All nou prachtige werkplekken hebben op de vijfde etage

 

“Wat een creatieve omgeving”, is een vaak gehoorde reactie van klanten die ons bezoeken in het Klokgebouw. Klanten komen graag voor overleg naar ons toe, en wij ontvangen ze ook graag in een van onze vergaderruimtes. Daarvoor hoef je namelijk niet lid te zijn.

 

Waarom is een inspirerende werkplek zo belangrijk?

Ken je dat: je zit op je werkplek, de grijze muren lijken op je af te komen, geen leuke collega’s in de buurt en de klok lijkt wel stil te staan. Duidelijk gevalletje van: mijn werkplek inspireert me totaal niet! Kijk eens naar je bureau. Wat staat er op, of beter: wat ben je vergeten erop te zetten? Het zijn echt geen grote dingen om je werkruimte mooier aan te kleden, waardoor je je gedurende dag meer geïnspireerd voelt, meer energie om te werken, meer zin om te blijven, vrolijker de telefoon opneemt en vriendelijk je mail beantwoord. En dan ook nog die klanten die misschien bij je op bezoek komen; die zien jou in je persoonlijke werkruimte die ook echt persoonlijk voelt.

 

Wat kun je doen?

  • Groen is altijd goed. Zet een leuke plant op je bureau; de Livistona is een natuurlijke luchtzuiveraar die ook nog eens positieve invloed heeft op de luchtvochtingheid. Wel een ruimte met licht graag, geen direct licht, daar kan de plant niet tegen. (bureauplant 2012, Telegraaf).
  • Werk je in een meer donkere hoek dan kan de Calathea uitkomst bieden. Wel goed vochtig houden. Peace Lilly is ook goed in het donker en die kan ook best met wat minder water. Dus voor de vergeetachtig onder ons ;).
  • Naast luchtzuivering blijkt een plant ook een positief effect te kunne hebben op je concentratievermogen. Wil je hierover meer weten klik dan door: https://intogreen.nl/planten-hoe-meer-je-ontdekt-hoe-minder-je-blijkt-te-weten/
  • Vrolijk je plek op door een mooie drinkbeker of koffiekop.
  • Hang een moodboard op met spreuken/plaatjes/fotos die jouw gelukkig maken, of je focus geven en inspireren
  • TL licht…blehhh…koop een kekke bureaulamp.
  • Zet je schrijfgerei in een leuke pennenbak of koop een mooi etui. Schrijven met fijne en mooie pennen (ipv die gratis verkregen pennen bij de plaatselijke snackbar) laten mij me zakelijker voelen en persoonlijker zijn.

 

Inspiratie nodig?

Binnen FBA werken Karin Valckx (kava-design) en Patricia Vernooij (INinterieurs) welke beide bevlogen zijn in intereurvraagstukken. Op hun werkplek vind je het nodige groen (mede door het mooie 2de bedrijf van Patricia: Storyplanter) maar geven ze in een handomdraai tips over hoe jij je werkplek meer inspierend kan maken.

En voor mooie kiekjes? Raadpleeg Instagram of Pinterest en doe zelf wat ideeën op.

 


You might also like this

Ander nieuws over onze leden